Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus, Masalah Gastrik Dan Cantikkan Kulit

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus | Bila usia sudah makin meningkat, rupanya susah nak turunkan berat badan. Teringat zaman ketika berusia 20-30an, berat badan tak sampai 50 kilogram. Tetapi bila masuk 40an selera makan pun makin bertambah. Sedar tak sedar berat badan dah makin naik secara mendadak.

Mana boleh jadi macam sebab bila berat badan bertambah, kita akan jadi lebih malas, kulit juga jadi kusam, lesu dan tak bermaya. Dah lama nak cari produk bersesuai untuk bantu turunkan berat badan secara selamat, tapi kebanyakan tak menyakinkan.

Berpuluh carian di internet dan akhirnya saya berjaya menemukan produk bersesuaian. Setelah baca info mengenai produk probiotik ini, ternyata ia paling sesuai untuk membantu menurunkan berat badan tetapi dalam masa sama boleh menikmati pelbagai sajian enak dan sedap, terutama di bulan puasa.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

GKB Lactobacillus Plantarum GKM3

Korang pernah dengar tak mengenai produk GKB Lactobacillus Plantarum GKM3. Produk ini paling popular dalam carian di internet kalau nak bantu kurangkan berat badan cara lebih selamat dan sihat. ini kerana GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 menjadi satu-satunya bakteria boleh serap minyak.

GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 mengandungi Lactobacillus Plantarum iaitu probiotik yng kuat untuk serap lemak dalam badan,asid urik dan lipid darah (kolesterol, trigliserida), membantu mengurangkan penyerapan kalori dan juga mengurangkan berat badan.

Selain itu produk ini juga berfungsi untuk meningkatkan tenaga, bantu sistem penghadaman, menjadikan badan lebih langsing, serta dapat meningkatkan kelembapan kulit dan kurangkan kesan kerosakan kulit disebabkan cahaya ultraviolet.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

Dan paling best sapa-sapa yang nak turun berat tapi nak makan makanan sedap-sedap juga sangat digalakkan memilih produk ini bagi mengekalka bentuk badan diidamkan. Dan kalau yang ada alami masalah sembelit ringan atau kulit kering juga boleh dapatkan produk ini kerana selain dapat tingkatkan kesihatan usus dan perut,ia juga boleh kurangkan kedutan dan mampu meningkatkan kesihatan dan keanjalan kulit.

Saya memang syorkan produk GKB Lactobacillus Plantarum GKM3 ini pada teman-teman yang turut alami masalah sama terutama masalah berat badan mendadak. Jangan tak percaya, mereka yang dah cuba berjaya turunkan berat badan sebanyak 5 kilogram hanya dalam masa 2 bulan.

GKB Probio+

Rupanya ramai juga teman-teman saya yang alami masalah sistem penghadaman. So saya sangat rokemenkan mereka untuk mencuba produk GKB Probio+ yang terbukti boleh membantu pencernaan dan mengurangkan sembelit dan cirit-birit. Maklumlah time bulan puasa perut dah makan macam-macam makanan, so tak hairanlah kerap alami sembelit dan cirit birit.

Kombinasi sempurna bakteria probiotik dan prebiotik memberi perlindungan kepada saluran usus, bantu masalah pencernaan dan menyerap lebih nutrien daripada makanan.

Produk ini didatangkan dalam bentuk sachet di mana setiap satunya mengandungi 20 billiom jumlah bakteria probiotik hidup, sesuai untuk penjagaan usus harian dan beri keselesaan pada perut terutama yang alami senak perut ringan.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

GKB Probizymes

Manakala bagi mereka yang sering alami masalah gastrik terutama di bulan puasa ini, boleh cuba ambil produk GKB Probizymes. Diformulasikan daripada probiotik, prebiotik, enzim karbohidrat, enzim protein dan enzim lemak yang mana khusus untu mengatasi masalah kembung perut berpanjangan, sakit perut dek kerana gastrik dan juga boleh kurangkan simptom refluks asid gastrik dengan lebih berkesan.

Sangat sesuai diambil ketika bulan puasa bagi mereka yang menghidap masalah sakit perut atau gastrik. Di datangkan dalam bentuk sachet dan senang untuk dimakan begitu sahaja atau dalam bentuk bancuhan.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

GKB Loctabacillus Rhamnosus Plus

Saya juga ada baca review mengenai keberkesanan produk GKB Loctabacillus Rhamnosus Plus yang mana sangat disukai oleh kaum wanita. Ini kerana ianya berkesan untuk kurangkan masalah kulit kering, sensitiviti kuit dan baik untuk kesihatan kulit kita. Lagi satu jangan tak tahu produk ini juga dapat bantu mencegah jangkitan alat kelamin wanita dan meningkatkan imuniti dan melegakan penyakit berkaitan ketidakseimbangan mikrob.

Juga didatangkan dalam bentuk sachet dan mudah dibawa ke mana saja. Boleh je kalau nak makan begitu sahaja atau bancuh dengan air masak. Rasanya yang sedikit manis macam gula akan menyebabkan korang pasti suka produk ini.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

GKB G-Pro Gold

Saya juga turut mengesyorkan produk GKB G-Pro Gold untuk ahli keluarga saya yang sering alami masalah sindrom iritasi usus, cirit birit teruk dan juga sembelit. Produk ini yang mengandungi 10 jenis probiotik dan 2 jenis prebiotik dan setiap kapsul mempunyai vegetarian ini mengandungi 80 billion jumlah bakteria prebiotik hidup yang berfungsi untuk flora usus.

Sesuai untuk dimakan dan tidak memudharatkan kesihatan kerana probiotik membiak dan memtabolismekan dalam usus, meningkatkan pH dan remesan usus untuk membantu kurangkan kemandiran bakteria potagen dan boleh kurangkan kejadian keradangan usus.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus, Bantu 1 Juta Orang

GK BIO International Sdn. Bhd. (GKB) telah ditubuhkan pada tahun 2018 adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan hasil usaha sama antara All Cosmos Bio-Tech Holding Corporation dan Grape King Bio Taiwan.

Objektif utamanya adalah bertujuan untuk membantu lebih 1 juta rakyat Malaysia meningkatkan taraf kesihatan dengan menyediakan produk yang baik dan berkualiti tinggi. Bukan itu sahaja dengan harga berpatutan ditawarkan untuk membantu mengawal fungsi tubuh badan dan mengekalkan gaya hidup sihat.

GKB juga turut memstikan setiap produk kesihatannya diperakui dengan sjil PIC/S GMP, ISO22000, HACCP, NSF, GMP, TQF, HALAL, sijil kawalan kualiti tahap 2 TFDA, pensijilan standard pembuatan cemerlang GMP Malaysia, FSSC 22000 dan ISO/IEC TAF 17025 yang bertujuan untuk memastikan jaminan keselamatan, kualiti dan standard piawaian pembuatan produk pada tahap tertinggi.

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

GKB menggunakan lebih daripada 40 jenis cendawan dan probiotik dalam setiap produknya dan memastikan psoruk tersebut 100% semulajadi, bebas sisa, bebas bahan kimia, tiada kesan sampingan dan pastinya sesuai untuk semua ahli keluarga bagi mengekalkan kesihatan.

GKB juga merupakan satu-satunya syarkat suplemen kesihatan dengan empat lapisan pelindung untuk probiotiknya, untuk memastikan probiotik berjaya sampai ke usus dengan kadar kelangsungan hidup yang tinggi. Probiotik ini juga dalam bentuk granul yang dapat membantu kurangkan risiko tercekik, sesuai dimakan terus atau dicampurkan dengan minuman.

Fungsi Setiap Produk

Ramai penguna percaya produk Prebiotik GKB dapat membantu meningkatkan fungsi penghadaman dan meningkatkan taraf kesihatan. Ini dapat dibuktikan apabila pengguna khususnya telah berjaya menurunkan berat badan sehingga 5 kilogram dalam tempoh 2 bulan.

Begitu juga bagi pengguna juga telah berjaya mengatasi masalah sembelit, sakit perut atau kembung perut dan lain-lain masalah usus dan perut dengan lebih berkesan.

Selain produk probiotik, GKB juga turut mengeluarkan produk kesihatan berasaskan cendawan. GKB Lion’s Mane Mushrom yang mengandungi miselium lion’s mane mushroom dengan Erinacine A yang boleh mengekalkan dan menguatkan fungsi otak dengan berkesan juga membantu warga emas mengekalkan daya inatan yang kuat. Produk ini sesuai bagi mereka yang alami masalah Alzheimer

GKB Official Selling Platform:

All major pharmacies in Malaysia, including

  • Central: Alpro Pharmacy, M CARE Pharmacy, Leo Pharmacy         
  • Melaka: Alpro Pharmacy, Farmasi Big Tree, Farmasi Limbongan, Farmasi Tanjung Minyak        
  • Penang: Alpro Pharmacy, MEDS & VITS Pharmacy, Pure Pharmacy, NuCare Pharmacy, Bliss Pharmacy, Guan Pharmacy, Island Retail Pharmacy        
  • Perak: Alpro Pharmacy, HTM Pharmacy        
  • East Coast: Alpro Pharmacy, Lau & Tan Pharmacy, Farmasi Nazen, Farmasi Ehsan         
  • Southern: Alpro Pharmacy, The One Pharmacy, You Pharmacy, AcePro Pharmacy        
  • Sabah: Alpro Pharmacy, LifePlus Pharmacy, Pearl Pharmacy        
  • Sarawak: Alpro Pharmacy, Trinity Pharmacy, Hometown Pharmacy, Mana Pharmacy

For latest list of pharmacies, please see https://www.mygkb.com/Article/Detail/1188

Produk GKB Baik Untuk Kesihatan Usus

Platform Media Sosial GKB:

Sebarang info produk terkini boleh layari platfrom media sosial GKB

Testimoni Video Rangkaian Produk GKB:

Leave a Comment

error: Content is protected !!