10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan Di Farmasi 2023

10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan Di Farmasi 2023| Ini pula antara produk pemutih gigi paling berkesan yang sis rasa korang mesti suka. Boleh je cari di drugstore seperti Watson, Guardian atau mana-mana farmasi. Kalau beli masa sale lebih jimat kerana promosi dibuat kaw-kaw. Boleh je buat stok kerana ubat gigi memang kita akan sentiasa gunakan.

Jom kita survey apa dia ubat pemutih gigi terbaik di farmasi dan elakkan sesekali beli produk pemutih gigi viral bahaya dan boleh mendatangkan masalah lain.

Artikel Lain: 8 Tips Awet Muda & Cantik Walau Usia Masuk 40an

10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan Di Farmasi

1. Colgate Optik White Plus Shine White

Jenama Colgate sememangnya sudah menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia dan ubat gigi Optic White 100g ini boleh memutihkan gigi dalam masa 1 minggu sahaja. Gunakan secara kerap mampu menghilangkan plak gigi ketika memberus. Ini antara pemutih gigi terbaik di Malaysia

Harga: RM15.49

10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan

2. Darlie Whitening Toothpaste Charcoal Clean (Value Pack) 

Mengandungi zarah arang buluh Korea dengan serapan semula jadi di dalam ubat gigi ini yang membantu untuk membersihkan mulut dengan lebih teliti. Produk mampu milik kerana dengan harga bawah RM20, korang aka dapat 2 tiub dengan kandungan 140gm setiap satu.

Harga: RM20

3. Sensodyne Gentle Whitening Flurida Toothpaste

Usah risau, guna sahaja ubat gigi Sensodyne yang sesuai untuk bersihkan gigi sensitif ini.  Jika anda berus gigi 2 kali sehari, ubat gigi ini mampu mengembalikan gigi anda kepada warna putih semula jadinya.  Malah, pemutih gigi ini juga boleh bertindak menghilangkan kotoran dari dalam gigi sekaligus dapat melegakan gigi sensitif dan tingkat perlindungan dari sensitiviti kepada makanan manis dan panas serta minuman sejuk.

Harga: RM14.60

10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan

Produk Pemutih Gigi Terbaik Malaysia

4. Paradontax Daily Whitening Toothpaste

Ubat gigi ini mampu membersihkan permukaan gigi daripada kotoran dan sekaligus boleh mengembalikannya kepada warna putih semula jadi.  Jangan lupa untuk ludah selepas memberus gigi dan berkumur seperti biasa kerana anda tidak digalakkan untuk menelan ubat gigi ini. 

Harga: RM13.90

Artikel Lain: Guna Seborin Hair Tonic Agar Rambut Kekal Cantik & Sihat

5. Fresh & White Volcanic Whitening Toothpaste

Tiada lagi masalah gigi kuning atau nafas berbau jika anda gunakan ubat gigi jenama Fresh & White dari Jepun ini. Diformulasikan khas untuk anda yang mahu putihkan gigi secepat mungkin kerana mampu memutihkan gigi lebih putih dalam masa 2 minggu.  

Harga: RM10.90

10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan

6. Crest 3D White Brilliance Whitening Toothpaste

Penggunaan formula yang paling canggih, Ubat Gigi Pemutih Crest 3D White Brilliance menggilap kotoran degil dan tahan terhadap kotoran selama 12 jam. Selain itu, ubat gigi selamat enamel ini menyegarkan nafas anda dan memberikan anda senyuman yang putih dan mempesonakan.

Harga: RM33.66

7. ZACT Whitening Toothpaste

Ubat Gigi Pemutih ZACT mengandungi CAC & AOX yang menggandakan kuasa dan kesan pemutihan gigi. Selain itu, ubat gigi pemutih yang kuat ini adalah pilihan utama untuk perokok, penggemar teh dan kopi. Juga, formula membantu dalam menahan kaviti dan menghalang pembentukan plak gigi.

Harga: RM6.95

10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan

8. Oral-B 3D White Luxe Perfection Whitening Toothpaste

Dengan teknologi pemutihan terpantas mereka, Ubat Gigi Pemutih Kesempurnaan White Luxe White 3D Oral-B mendakwa mempunyai kuasa melarutkan kotoran tiga kali lebih kuat. Berus gigi anda dengan ubat gigi pemutih ini selama dua minit dua kali sehari untuk mendapatkan senyuman yang bersemangat dan cerah yang sempurna.

Harga: RM22.90

9. Colgate Advanced White

Produk pemutih gigi terbaik dan Mesra bajet dan berkesan untuk memutihkan dan melindungi kesihatan keseluruhan gigi. Colgate Advanced White denga kristal pembersihan mikro telah terbukti secara klinikal mampu menanggalkan kotoran eksentrik dan memutihkan gigi denga berkesan. Lebih kerap digunakan akan bantu hilangkan plak gigi dan cegah gigi berlubang.

Harga: RM15.49

10. Pearl Drops Daily Whitening Toothpaste

Ubat Gigi Pemutih Harian Pearl Drops didatangkan dalam lima formula: pemulihan muktamad, rangsangan segera, putih ais, pemutih perokok, dan arang muktamad. Formula arang memutihkan senyuman anda dan melindungi gigi anda daripada pewarnaan masa hadapan. Berus tiga kali seminggu dan hasilnya akan kelihatan dengan nyata.

Harga RM28.99

Artikel Lain: Cara Mudah Putihkan Gigi Kuning Guna Baking Soda

4 thoughts on “10 Pemutih Gigi Terbaik Dan Berkesan Di Farmasi 2023”

Leave a Comment

error: Content is protected !!