Meracle Salve Produk Minyak Tolak Angin Pilihan Terbaik Jemaah Haji Dan Umrah

Meracle Salve| Setiap jemaah yang mengerjakan ibadah haji atau umrah akan membuatkan persiapan rapi sama ada dari segi fizikal dan mental. Bukan itu sahaja keperluan ubatan atau sebarang minyak yang boleh memberi kelegaan amat perlu dibawa bersama sebagai bekalan.

Namun ada yang risau jika ubatan yang dibawa mempunyai bau dan boleh membatalkan rukun haji atau umrah. Jadi usah risau kerana antara pilihan terbaik untuk setiap jemaah adalah dengan membawa produk Meracle Salve.

Produk Meracle mesra jemaah yang merupakan minyak tolak angin paling berkesan dan memberikan kelegaan setelah melakukan ibadah. Paling penting tiada bauan yang boleh membatalkan rukun haji atau umrah nanti.

Antara masalah kerap dihadapi jemaah ketika berada di tanah suci seperti sakit kepala, badan berangin ataupun selesema dan situasi ini sedikit sebanyak akan mengganggu perjalanan ibadah.

Dengan bentuk size yang kecik, produk soft stick seperti balsam bibir tetapi bukan ini sangat sesuai dibawa ke mana sahaja dan dipakai pada bila-bila masa. Boleh terus diletakkan dalam beg dan dengan sekali sapuan mampu memberikan kelegaan berpanjangan.

meracle salve
Minyak tolak angin atau balsam terbaik untuk legakan kesakitan.

Baca Juga: https://therpflifestyle.com/punca-stres-dan-cara-atasi/

Kelebihan Produk Meracle Salve

Biarpun saiznya kecil tetapi produk ini mempunyai seribu manfaat kepada penggunanya. Antaranya adalah mampu mengurangkan sakit kepala daan memberikan kelegaan disebabkan stres.

Kandungan bahan-bahan semula jadi seperti halia muda, pudina dan eucalyptus (kayu putih) yang diakui mempunyai khasiat yang bagus untuk kesihatan manusia. Misalnya halia muda bagus untuk membantu mengekalkan peredaran darah normal dan menguatkan imuniti.

Dan pudina pula sangat bagus untuk menyegarkan nafas, melegakan hidung tersumbat dan sakit kepala. Sementara eucalyptus juga diakui bagus membantu mengurangkan sakit kepala.

Selain itu, produk ini tidak seperti minyak tolak angin lain kerana tiada bahan-bahan berbahaya. Produk Meracle ini tidak mengandungi kapur barus, paraben dan paraffin.

Menurut fakta dari Facebook Public Health Malaysia, produk sapuan mengandungi kapur barus atau camphor boleh mengakibatkan sawan dan berbahaya jika digunakan oleh kanak-kanak yang berusia dua tahun ke bawah.

Camphor atau kapur barus merupakan bahan yang banyak digunakan dalam produk sapuan yang ada di pasaran. Ia digunakan untuk melegakan kesakitan, gatal, batuk dan selesema. Bahan dari kapur barus ini boleh menyerap masuk ke darah dengan pantas dan menyebabkan kesan toksik.

Cara Guna Produk

Caranya mudah saja. Sapukan terus produk Meracle berbentuk seperti soft stick ini di bahagian belakang tengkuk, di belakang telinga, di atas bahagian telinga atau tempat yang mengalami ketidakselesaan apabila mengalami sakit kepala.

Tidak perlu banyak, sekadar sapuan mencukupi. Kebiasaannya keselesaan akan dapat dirasakan selepas setengah jam sapuan dibuat. Walau bagaimanapun setiap individu akan mengalami tindak balas berbeza-beza.

Sejarah Pembuatannya

Produk Salve ini diformulasi oleh Dr Yasmeen Mohamed, seorang saintis yang terkenal telah mencipta pelbagai produk kesihatan dan juga pengasas Support Group Cancer yang membantu ramai pesakit kanser menjalani rawatan kimoterapi.

Ditemui ketika majlis pelancaran baru-baru ini di Shah Alam, Dr Yasmeen berkolaborasi dengan The RPF Sdn Bhd dalam menghasilkan produk Meracle Salve ini. Majlis turut dihadiri oleh Pengasas The RPF Sdn Bhd, Puan Puspa, Dr Yasmeen Mohammed, Prof. Dr. Mohamad Nasir Shafiee dan Datin Seri Shamshida Taharin yang turut sama hadir merasmikan pelancaran produk Meracle.

meracle salve
Puan Puspa gembira impian keluarkan produk guna bahan semula jadi berjaya.

Dalam ucapannya, beliau melahirkan rasa kesyukuran kerana selepas melalui pelbagai ujian akhirnya produk yang memberi manfaat kepada semua orang yang kerap mempunyai masalah berangin, stres dan sakit kepala berjaya dilancarkan.

Menurut Dr. Yasmeen, tagline Meracle iaitu ‘Selesa, Semula Jadi’ sememangnya memberikan rasa kelegaan kerana dapat mengurangkan rasa tidak selesa yang sering dialami oleh para pesakit terutamanya penghidap kanser.

Sementara itu, pengasas Meracle Salve, Puan Puspa turut bersyukur kerana impiannya untuk mengeluarkan produk yang menggunakan bahan-bahan semula jadi yang tiada sebarang kesan sampingan kepada pengguna. Beliau berharap dengan adanya salve tolak angin ia dapat menjadi alternatif cara kurangkan sakit kepala, stres yang sering dihadapi oleh semua lapisan masyarakat.

meracle salve
Dr. Yasmeen Mohammed saintis yang mencipta formulasi produk Meracle.

Cara Dapatkannya

Bagi yang berminat untuk mendapatkan produk comel ini bolehlah membeli terus dari farmasi/outlet yang terpilih, dari website mahupun Drop shippers. Harga Retail adalah RM25 setiap satu bagi pelanggan yang membeli terus dari kedai retail.

Manakala bagi pelanggan yang membeli secara atas talian, perlu membayar harga pos sebanyak RM8. Tetapi jika beli 4 unit membolehkan pelanggan mendapat pos secara PERCUMA.

Dan untuk pelanggan mahu mengetahui lebih lanjut mengenai produk ini boleh menghubungi terus nombor Careline : 0111-6895296 bagi sebarang pertanyaan atau sokongan atau berhubung dengan Meracle HQ di website mahupun di platform media sosial lain seperti:

Tik Tok : meracle.my

IG : my.meracle

Fb : meracle

meracle salve
Saiz kecil senang untuk dibawa ke mana-mana

Baca Juga: Cara Mudah Kirim Doa Depan Kaabah & Hari Arafah 1444H

Leave a Comment

error: Content is protected !!