Tonton Filem Mechamato, Superhero Penuh Aksi

Tonton Filem Mechamato, Superhero Animasi Penuh Aksi | Musim cuti sekolah dah bermula dari minggu ini hinggalah awal tahun depan. Dan pastinya kanak-kanak golongan paling gembira dapat bercuti panjang tanpa memikirkan perihal sekolah buat seketika.

Kebetulan pulak, minggu ini juga bermula tayangan filem animasi Mechamato Movie di pawagam. Dengar tajuk pun kita dah dapat bayangkan ceritanya mesti happening dan menarik walaupun sekadar animasi.

Artikel Lain: Sofea Jane Pilih Vege, Rahsia Cantik 53 Tahun

Mendengar rengek si keil Aiman ajak tengok, terus sis cari apa keistimewaan filem animasi ini agar berbaloi keluarkan duit menontonya. Rupa-rupanya Mechamato adalah bapa kepada Boboiboy. Patutlah wajah watak animasi ini seperti filem Boboiboy yang pernah pecah panggung.

Tonton Filem Mechamato

Mechamato Movie ialah sebuah filem komedi aksi animasi komputer Malaysia 2022 dan prekuel kepada siri animasi Mechamato: The Animated Series. Dihasilkan oleh Animonsta Studios dan diedarkan oleh Astro Shaw, filem ini diarahkan oleh Nizam Razak dan dibintangi oleh Armand Ezra, Adzlan Nazir, Fadhli Mohd Rawi, Ielham Iskandar, Marissa Balqis, Fazreen Mohd, Hazzley Abu Bakar, dan Feroz Faizal.

Filem ini mengikuti pertemuan pertama Amato dengan MechaBot dalam kapal angkasa penjara yang terhempas di mana Amato akhirnya menjadi tuan baharu MechaBot, menyebabkan mereka dikejar oleh Grakakus, makhluk asing yang jahat.

Tonton Filem Mechamato
Menemui penonton sepanjang Disember ini.

Sebenarnya tarikh tayangan adalah untuk 2021, tetapi pisebabkan pandemik menyebabkan filem ini baru kesempatan ditayangkan tahun ini dan beruntung pula pada waktu cuti sekolah yang panjang.

Tak rugi membawa anak-anak menonton kerana sepanjang durasi 122 minit tayangan itu penuh dengan gelak tawa hingga ke akhirnya menyaksikan animasi superhero tempatan.

Malah memang tak stress langsung tengok animasi Ini kerana kita nak tahu kesudahan di penghujung ceritanya. Ini adalah antara filem animasi terbaik dan luar biasa untuk ditonton selepas Boboiboy Movie dan Ejen Ali The Movie.

Tonton Filem Mechamato
Watak yang menyerikan filem ini.

Superhero Penuh Aksi

Walaupun dikatakan kurang bermain dengan emosi, tetapi kualiti, jalan cerita dan karektor dibawa setiap watak suah cukup perfect ditambah dengan suasana latar tempat membawakan suasana Bandar Hilir dan budaya Melayu yang diterpkan cukup membuatkan filem ini berjaya menambat hati penonton. Belum lagi dengan penambahan props keris, tengkolok, congkak dan wau yang mana semua dimodenkan menambah perisa untuk tonton filem Mechamoato ini.

Artikel Lain: Filem Mechamato Penuh Aksi & Komedi

Dengarnya juga selepas tiga hari ditayangkan di pawagam, filem animasi 3D keluaran tempatan ini telah berjaya meraih kutipan RM5 juta. Dan jumlahnya akan meningkat lagi sehingga habis tayangan.

Tidak mustahil kutipan ini nanti boleh mencecah lebih 10 juta terutama bagi penggemar filem animasi dan menarik golongan kanak-kanak menonton superhero lokal ini.

Tonton Filem Mechamato
Seronok bawak anak-anak menonton.

Jadi tidak rugi mengeluarkan sejumlah wang untuk menonton filem ini. Masih ada masa untuk bawa keluarga terutama anak-anak menonton dan paling penting menjadi sebahagian akiviti  berfaedah sempena musim cuti persekolahan yang panjang.

Oh ye, sebenarnya juga siri animasi, Mechamato: The Animated Series ada ditayangkan di Cartoon Network  Asia dari 4 Disember 2021 hingga 26 February 2022 untuk musim pertama. Musim pertami juga dikeluagkan di Netflix untuk rantau Asia Pacific pada Oktober 2022. Musim kedua pula mula ditayangkan Disember 2022. Jadi bagi yang nak fahamkan jalan ceritanya boleh layan siri animasi bersiri ini di Netflix sebelum menyaksikan movie di pawagam.

Selamat Menonton.

Artikel Lain: Drama Ash & Aish Ala-Ala Ghost

1 thought on “Tonton Filem Mechamato, Superhero Penuh Aksi”

Leave a Comment

error: Content is protected !!