Siapa Ira Kazar, Ini Biodata Ramai Tak Tahu

Siapa Ira Kazar, Ini Biodata Ramai Tak Tahu | Kecoh seketika media sosial apabila pengarah Filem Mat Kilau, Shamsul Yusof mendedahkan bahawa dia sudah berkahwin dengan Ira Kazar yang heboh diperkatakan netizen sebelum ini.

Jika sebelum ini Shamsul Yusof menafikan perkahwinannya kali kedua ini walaupun perkara itu telah disahkan oleh isterinya pelakon Puteri Sarah Liyana.

Ira Kazar Dan Shamsul Yusof

Artikel Lain: Sofea Jane Pilih Vege, Rahsia Cantik 53 Tahun

Akhirnya berita itu disahkan sendiri oleh pengarah tersohor ini menerusi video dimuat naik dalam laman Instagram dirinya berkahwin dua dengan wanita pilihannya, Ira Kazar di Thailand.

Shamsul Yusof mengucapkan syukur kerana Ira Kazar kini sudan sah menjadi isterinya yang sah di sisi syarak dan Allah.

Majlis akad nikah paşangan kontroversi ini berwalikan bapa Ira yang juga pelakon veteran, Kazar Saisi. Mereka memilih untuk bernikah di Thailand bagi memudahkan beberapa perkara. Shamsul turut mengakui perkahwinan mereka juga sudah didaftarkan di sini.

Siapa Ira Kazar

Sejak tahun lalu lagi nama Ira Kazar cukup popular di media sosial. Ini berikutan berita dia sudah bernikah dengan Shamsul Yusof secara diam-diam.

Artikel Lain: Fesyen Baju Raya 2023 & Tip Pilih Design

Malah Ira Kazar juga dikatakan menjadi punca keretakan rumahtangga yang dibina bersama isterinya, Puteri Sarah Liyana pada 8 Mac 2014 dan hasil perkongsian hidup itu, mereka dikurniakan dua cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah kini berusia 3 tahun.

Siapa sebenarnya wanita bernama Ira Kazar ini yang korang rasa auranya cukup kuat hingga berjaya menambah hati Shamsul untuk bercinta dan sebelum sah bernikah di Thailand.

Siapa Ira Kazar

Selain hanya tahu dia merupakan anak perempuan pelakon veteran Kazar, Ira Kazar juga merupakan seorang instafamous dan sering muat naik fesyen menarik digayakannya di media sosial.

Hasil carian di media sosial, ini antara info menarik mengenai Ira Kazar yang namanya tengah trending di media sosial. Semuanya tentang Ira Kazar Kahwin. Sejak itu ramai yang mahu mencari maklumat siapa Ira Kazar ini dalam hidup Syamsul.

Tetapi sebelum itu, rupanya Ira Kazar pernah viral dan menjadi bualan sensasi di media sosial gara-gara aksi geleknya yang seksi berlatarkan lagu One Dance nyanyian Drake. Kerana video kontroversi Ira Kazar joget selama 30 saat itu menjadikan carian namanya ‘Ira Kaza’ jadi trending di laman  Twitter.

Siapa Ira Kazar

Siapa Ira Kazar Biodata

  • Penampilannya yang cantik dan gaya fesyen simple dikatakan mirip Avril Lavigne menjadikan dirinya mempunyai peminat tersendiri.
  • Nama penuhnya adalah Faghirah Fatini binti Kazaruddin dengan memilih nama Ira Kazar untuk komersial.
  • Berusia 27 tahun dan berasal dari Kampar Perak. Ira merupakan anak ke embat dari lima adik beradik (Melor Hariante, Yasmin Mariante, Elya Amirul Naim, Faghirah Fatini dan Adam Amirul Latiff). Tarikh lahir Ira Kazar ialah pada tahun 1995 di Perak dan dibesarkan di Kuala Lumpur.
  • Berbangsa Melayu, Islam dan warganegara Malaysia. Ayahnya bernama Kazar dan ibunya pula Rashidah Latiff. Jika ada carian mengenai siapakah Ira Kazar, dia merupakan anak kepada pelakon veteran Kazar Saisi.
  • Sering tampil dengan penampilan yang penuh kelainan ala-ala seperti penyanyi rock wanita, Avril Lavigne sudah cukup membuat Ira mempunyai ramai peminat. 
  • Memiliki paras rupa yang cantik dan pandai bergaya merupakan tαrikan Ira serta menjadi tumpuαn para lelaki. 
  • Sebelum ini, Ira Kaza pernah dilαnda pelbagai kontrovεrsi sehingga nama Ira Kaza pernah menjadi carian utama di laman Twitter. Dia juga dikatakan orang ketiga dalam permasalah membabitkan rumahtangga Syamsul dan isterinya Puteri Sarah. Carian siapa Ira Kazar jadi trending sejak itu.
  • Bagi yang mahu mengikuti perkembangan Ira Kazar boleh lakukan carian di media sosialnya Instagram dan Twitter menggunakan nama @IraKaza
  • Rupanya dalam carian terbaru, Ira Kazar juga pernah jadi pelakon. Berlakon dalam telemovie Perang Dingin bersama gandingan pelakon lain seperti Ain Edruce. Ramai mendakwa watak dilakonkan anak pelakon Kazar ini juga seperti yang berlaku dalam dunia realitinya.

Dalam perkembangan terkini, dikatakan Ira Kazar kelihatan tenang sambil layan makan ais krim apabila berdepan perkembangan terkini kemelut mereka apabila Puteri Sarah telah menfailkan perceraian kepada suaminya Syamsul setelah sembilan tahun mendirikan rumahtangga.

Menurut Puteri Sarah atau nama sebenarnya Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 38 tahun, memfailkan permohonan itu menerusi tetuan Akberdin & Co di kanter pendaftaran Mahkamah Syariah di sini dengan menamakan Syamsul atau nama sebenarnya Mohd Shamsul Md Yusof, 39 selaku defendan.

Puteri Sarah yang berkahwin pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua anak, Shaikul Islam, 6 tahun dan Sumayyah, 4 tahun, ketika ditemui pemberita berkata dia lega kerana urusan permohonan cerainya berjalan lancar.

Dia juga berkata beliau bersama anak-anak tidak lagi tinggal bersama Syamsul sama ada di rumah mentua atau di rumah kelamin mereka di Taman Melawati.

Fesyen Menarik Digayakan Ira Kazar

Siapa Ira Kazar
Siapa Ira Kazar
Ira Kazar Kahwin

Leave a Comment

error: Content is protected !!